Kaatsclinic, een sportieve Friese activiteit

Ontdek kaatsen, een unieke Friese sport, met onze interactieve clinic. Onder leiding van Simon Minnesma leer je speltechnieken en eindig je met een wedstrijd. Ideaal voor teams en groepen tot 40 personen.

Wat ga je doen?

Onder leiding van de bekende top kaatser Simon Minnesma (koning van de Franeker PC in 1995) leer je alle ins en outs over dit prachtige traditionele Friese spel. Je begint onder het genot van een kop koffie of thee en heerlijke verse oranjekoek met een uitleg. Simon neemt je op zijn enthousiaste wijze mee in de wereld van tradities en spelregels die bij de kaatssport horen.

Vervolgens ga je zelf kaatsen. Hier komen alle facetten van het spel aan de orde zoals opslag, uitslag en tussenspel. En moet je samenwerken om te kunnen winnen! Dit laatste maakt deze activiteit ook zeer geschikt als teambuildings uitje voor bedrijven. Plezier staat gedurende de gehele kaatsclinic natuurlijk centraal. De clinic wordt afgesloten met heuse kaatswedstrijden waarbij net zoals bij de officiële wedstrijden, kaatskransen te winnen zijn. Na inspanning komt de ontspanning en kan er bij een borrel, lunch of diner gezellig worden nagepraat over de mooie ‘Boppeslach’.

Goed om te weten!

Een kaatsclinic duurt gemiddeld twee uur en alle spel materialen zijn aanwezig. Makkelijk zittende kleding en sportschoenen zijn aan te bevelen. De clinic word gegeven op een gedeelte van onze golfbaan in de buurt van het restaurant en de vergaderzalen. Het minimaal aantal deelnemers per clinic is zes personen en het maximum rond de veertig.