Het-Buiten-land-Logo

FootGolf in leeuwarden

Footgolf, het perfecte spel voor teams

Footgolf is het leukste uitje in Leeuwarden. Het is speciaal bedoeld voor groepen vanaf 10 personen die op zoek zijn naar een leuk teamuitje, een activiteit voor een bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. Je speelt in groepjes van maximaal 5 personen een heus voet-golf toernooi. Elke speler heeft zijn eigen bal en speelt zijn eigen score.

Kom snel langs op onze prachtige en uitdagende baan om een balletje te trappen.

Een rondje 9 holes footgolf duurt gemiddeld een uur. Daarnaast kan je het ook nog eens combineren met Pitch&Putt Golf. Uitdaging genoeg!
En na afloop lekker genieten van een hapje en drankje.

Het spel

FootGolf is niet moeilijk maar voor een geoefende voetballer lastiger dan je denkt. “Footgolf lijkt meer op golf dan op voetbal. Een goede trap op het voetbalveld is niet te vergelijken met een goede trap op de footgolf-baan. Een pass op het voetbalveld, zeker in de breedte, moet strak zijn. Op hoge snelheid. Liefst iets voor de man. En of dat 1 of 2 meter is, maakt niet zoveel uit. Bij het footgolf draait het om precisie. De bal moet met de juiste snelheid in de goede richting gespeeld worden.”

Je schiet de voetbal vanaf de aftrap in de richting van de vlag. Het is de bedoeling om de voetbal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen. Natuurlijk heb je onderweg te maken met dezelfde obstakels als in de golfsport; waterpartijen, bunkers en op een aantal banen zelfs lastige glooiingen.

Laat je voetbalschoenen met noppen maar thuis. Het dragen van deze schoenen zijn op de baan niet toegestaan.

 

Klaar om een balletje te trappen?